Google+ Followers

søndag 27. januar 2013

Skillingboller

..denne oppskriften går under " bankers " , og den er lettvint / rask å lage da deigen ikke skal forheves.

Deig
1 liter   melk
300 gr  melange
300 gr  melis
100 gr  gjær
1.5 kg  hvetemel

Fyll
1 pk piano ferdig vaniljekrem
sukker
kanel
rom-temperert smør

melis
rom essens

Smelt smøret og ha oppi melk og melis. Varm dette til ca 39 gr og bland det i det tørre. Deigen eltes i kjøkkenmaskin til den er smidig og slipper kantene i bollen. ( 10 - 15 min )


Kjevle deigen til den blir ca 60 - 70 x 40 cm. ( og litt mindre en 1 cm tykk )
Smør deigen med litt smør, dryss på kanel og avslutt med sukker. Vaniljekremen legges i en stripe nederst på lengderetningen.


..og brett kanten rundt, så ruller du videre til det blir en tykk pølse. Del pølsen opp i ca 2 cm skiver og legg på plate. Etterheves i 1 time, pensle med egg og stek i ca 10 min til de er gyldne og fine. La de avkjøles på bakepapiret slik at vaniljekremen får stivne og ikke renner ut under. Bland sammen litt melis og noen dråper rom essens til å ha oppå til slutt. Lykke til! ;) 





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar