lørdag 9. februar 2013

Morsdagskake




Dette er absolutt husets favoritt, himmelsk sjokoladekrem, og et lag vaniljekrem. Som tilbehør anbefales rørte bringebær <3


Bunn;

500 gr sukker
4 egg
4 dl melk
450 gr hvetemel
4 ts vaniljesukker
4 ts bakepulver
5 ss kakao  ( Kan erstattes med  kokesjokolade )
300 gr smeltet smør

Visp egg og sukker til eggedosis, ha i melken, så alt det tørre, smøret til slutt.

Stekes på nederste rille, 200 grader i ca 30 min.

Krem;

2 egg
1 dl fløte
135 gr sukker
..kokes opp, ta kjelen av plata og rør inn..
125 gr smør
1 ts vaniljesukker
en halv plate kokesjokolade.

Sett gryta med kremen kaldt, gjerne natten over. Visp den opp når du skal fylle kaken, kremen blir da lys og fin. ( ikke visp for lenge, da skiller den seg..)

Jeg deler kaka i 3 eller 4, alt etter hvor høy den blir. ha et lag med vaniljekrem i ett av de midterste lagene. Smør så kremen rundt hele kaka, og pynt med enten reven sjokolade, eller lag roser som jeg har gjort her. ( Skal du lage rosene må du gange oppskriften på kremen med 3 for å få nok ) Jeg har brukt sprøytetupp 2D.











Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar