Google+ Followers

torsdag 7. februar 2013

Verdens beste syrekaker :)

Dette er en gammel og god oppskrift på gode og saftige syrekaker som er vel verd å prøve seg på!

5 dl melk
50 gr gjær
30 gr smør
1 egg
1 dl sukker
1 stor kokt potet ( moses med gaffel )
en halv ss lys sirup
litt fin rug
700 gr hvetemel

Smelt smøret og ha i melk og sirup. Bland alt det tørre pluss potet, og ha oppi melkeblandingen ( den skal være ca 39 gr viss du bruker tørrgjær, 37 viss du bruker fersk gjær )
Jeg bruker kjøkkenmaskin lar den eltes der i ca 8-10 min til den slipper bollen og er smidig.
Heves til dobbel str.

Del deigen opp i deler,( ca 100 gr pr del ) og trill til boller som du legger på bakepapir med godt med mel under. Trykk de flate og etterhev i ca 30 - 40 min.


Stekes på takke, medium til svak varme, jeg pleier steke de på 4 -5. 
Snu de når de er gyldenbrune.


Når de er stekt på begge sider, settes de på høykant. Snu de etterhvert som de blir stekt, slik at de til slutt har 6 stekesider...


Serveres med smør og brunost .. ( eller sukker ) 


Lykke til :)









Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar