5 dl melk
50 gr gjær
30 gr smør
1 egg
1 dl sukker
1 stor kokt potet ( moses med gaffel )
en halv ss lys sirup
litt fin rug
700 gr hvetemel
Smelt smøret og ha i melk og sirup. Bland alt det tørre pluss potet, og ha oppi melkeblandingen ( den skal være ca 39 gr viss du bruker tørrgjær, 37 viss du bruker fersk gjær )
Jeg bruker kjøkkenmaskin lar den eltes der i ca 8-10 min til den slipper bollen og er smidig.
Heves til dobbel str.
Del deigen opp i deler,( ca 100 gr pr del ) og trill til boller som du legger på bakepapir med godt med mel under. Trykk de flate og etterhev i ca 30 - 40 min.
Stekes på takke, medium til svak varme, jeg pleier steke de på 4 -5.
Snu de når de er gyldenbrune.
Når de er stekt på begge sider, settes de på høykant. Snu de etterhvert som de blir stekt, slik at de til slutt har 6 stekesider...
Serveres med smør og brunost .. ( eller sukker )
Lykke til :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar