Google+ Followers

lørdag 9. februar 2013

Morsdagskake




Dette er absolutt husets favoritt, himmelsk sjokoladekrem, og et lag vaniljekrem. Som tilbehør anbefales rørte bringebær <3


Bunn;

500 gr sukker
4 egg
4 dl melk
450 gr hvetemel
4 ts vaniljesukker
4 ts bakepulver
5 ss kakao  ( Kan erstattes med  kokesjokolade )
300 gr smeltet smør

Visp egg og sukker til eggedosis, ha i melken, så alt det tørre, smøret til slutt.

Stekes på nederste rille, 200 grader i ca 30 min.

Krem;

2 egg
1 dl fløte
135 gr sukker
..kokes opp, ta kjelen av plata og rør inn..
125 gr smør
1 ts vaniljesukker
en halv plate kokesjokolade.

Sett gryta med kremen kaldt, gjerne natten over. Visp den opp når du skal fylle kaken, kremen blir da lys og fin. ( ikke visp for lenge, da skiller den seg..)

Jeg deler kaka i 3 eller 4, alt etter hvor høy den blir. ha et lag med vaniljekrem i ett av de midterste lagene. Smør så kremen rundt hele kaka, og pynt med enten reven sjokolade, eller lag roser som jeg har gjort her. ( Skal du lage rosene må du gange oppskriften på kremen med 3 for å få nok ) Jeg har brukt sprøytetupp 2D.











fredag 8. februar 2013

Kjempegod ostekake!

Denne ostekaken er kjempegod, og tar seg godt ut på kakebordet både til store og små anledninger :)

Bunn;
200 gr smeltet smør
250 gr digestivekjeks

Krem;
1 pk bringebær gele
2,5 dl vann
3 dl rømme
200 gr nøytral kremost
100 gr melis
1 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte ( stivpiskes i egen bolle )

Gele lokk;
2,5 dl vann
i pk bringebær gele
Friske bær

Bland finknust kjeks med smeltet smør og ha det i en bakepapir kledd spring form. Sett den kaldt mens du lager kremen.
Kok opp vannet og rør ut gelepulveret, avkjøl.
Visp sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker. Ha oppi stivpisket krem, og gele`n til slutt.
Legg kremen oppå bunnen og sett formen i kjøleskapet til kremen er stiv. Kok opp 2,5 dl vann og rør ut gelepulveret, avkjøl og ha den oppå kremen. Settes kaldt til gelen er stiv. Pynt med friske bær.


Lykke til :)

Særpreg på brannmuren..?

Her har jeg malt pipa / brannmuren med en kombinasjon av Lady matt, halvblank og blank. Fargetonene går fra beige over i lilla. Jeg har forsterket enkelte felter med Lady gull lasur, dette gir en fin refleks / effekt i døgnets lyssettinger. Jeg la på noen sorte effekter til slutt for å hente inn den sorte peisinnsatsen, og for å skape kontraster. Et greit alternativ til skifer, murstein eller veggfarge.    ( det fine er også at en faktisk bare kan male over igjen om en går lei motivet  ;)






torsdag 7. februar 2013

Verdens beste syrekaker :)

Dette er en gammel og god oppskrift på gode og saftige syrekaker som er vel verd å prøve seg på!

5 dl melk
50 gr gjær
30 gr smør
1 egg
1 dl sukker
1 stor kokt potet ( moses med gaffel )
en halv ss lys sirup
litt fin rug
700 gr hvetemel

Smelt smøret og ha i melk og sirup. Bland alt det tørre pluss potet, og ha oppi melkeblandingen ( den skal være ca 39 gr viss du bruker tørrgjær, 37 viss du bruker fersk gjær )
Jeg bruker kjøkkenmaskin lar den eltes der i ca 8-10 min til den slipper bollen og er smidig.
Heves til dobbel str.

Del deigen opp i deler,( ca 100 gr pr del ) og trill til boller som du legger på bakepapir med godt med mel under. Trykk de flate og etterhev i ca 30 - 40 min.


Stekes på takke, medium til svak varme, jeg pleier steke de på 4 -5. 
Snu de når de er gyldenbrune.


Når de er stekt på begge sider, settes de på høykant. Snu de etterhvert som de blir stekt, slik at de til slutt har 6 stekesider...


Serveres med smør og brunost .. ( eller sukker ) 


Lykke til :)









lørdag 2. februar 2013

Sjokoladekake i langpanne.

..denne kaken oppfyller alle slags kriterier ...saftig, holdbar, serveringsklar på en time, og enkel å lage!

Sett ovnen på 200 grader.

400 gr margarin ( smeltes )
8 ss kakao
9 dl sukker
9 dl mel
4,5 dl vann
4 egg
1 beger lettrømme*
2 ts natron*
1 ts salt*

* blandes

Bland alt sammen i en mixebolle, ha i rømme-natron-salt blandingen til slutt. Visp dette til en klumpfri røre. Kle en langpanne med bakepapir, hell røra oppi og stek i 30 - 35 min på nederste rille.
Sjekk med en kakepinne om den er ferdig.

Mens kaka steker lager du glasuren;

200 gr smør smeltes
1,5 dl vann
8 ss kakao
500 gr melis
2 ts vaniljesukker

Når smøret er smeltet har du oppi resten av ingrediensene og visper til en glatt røre
Glasuren has på varm prikket kake. ( desto tettere du prikker kaken med en gaffel, desto saftigere blir kaken, da glasuren renne nedi hullene ;)


Serveres gjerne med et melis dryss og bringebær eller kirsebær :)
Lykke til!