Google+ Followers

torsdag 31. januar 2013

Taklampe av tomflaske og plast skjeer

For å lage en slik lampe trenger du;

ca 120 plast skjeer
limpistol
en tomflaske
lampeledning med liten sokkel.


Start med å skjære ut bunnen av flasken, og begynn å lime på skjeene.


..lim skjeene oppå hverandre som fiskeskjell til du er oppe.


mandag 28. januar 2013

Eggevarmer av dorull
...disse er lette å lage, man trenger bare tomme doruller, en sprittusj og maling...


her malt i blåfarger..men igjen; her er det bare å bruke fantasien på farger og motiv :)
søndag 27. januar 2013

Lampeskjerm av plast skjeer!

Utgangspkt var en gammel bordlampe, foten var svart og gull farget og skjermen hvit. Jeg pusset lampefoten med 120 papir og lakket den med hvit matt spray lakk. 

Så sprettet jeg av lampeskjermen, men lot fôret være igjen. 


..så knakk jeg av " håndtaket " på skjeene, og festet de på skjermen med limpistol...


...etter ca 250 stk var jeg ferdig...og


...lampen ble " ny "  .. :)


lag kule knagger i en fei :)

Her kan alle typer tomflasker brukes, og man kan male korkene i de fargene som passer.. super enkle å lage;


Skjær av toppen på en flaske( ca 4 - 5 ca fra korken. ) Skjær inn til " flaskehalsen " med ca 2 cm mellomrom med en tapetkniv ( eller klipp ).


...og lim de på veggen / døra eller skapet med enten to-komponent lim eller limpistol alt etter underlag.
( Man kan også borre et hull i korken og skrue de fast til underlaget )


Skillingboller

..denne oppskriften går under " bankers " , og den er lettvint / rask å lage da deigen ikke skal forheves.

Deig
1 liter   melk
300 gr  melange
300 gr  melis
100 gr  gjær
1.5 kg  hvetemel

Fyll
1 pk piano ferdig vaniljekrem
sukker
kanel
rom-temperert smør

melis
rom essens

Smelt smøret og ha oppi melk og melis. Varm dette til ca 39 gr og bland det i det tørre. Deigen eltes i kjøkkenmaskin til den er smidig og slipper kantene i bollen. ( 10 - 15 min )


Kjevle deigen til den blir ca 60 - 70 x 40 cm. ( og litt mindre en 1 cm tykk )
Smør deigen med litt smør, dryss på kanel og avslutt med sukker. Vaniljekremen legges i en stripe nederst på lengderetningen.


..og brett kanten rundt, så ruller du videre til det blir en tykk pølse. Del pølsen opp i ca 2 cm skiver og legg på plate. Etterheves i 1 time, pensle med egg og stek i ca 10 min til de er gyldne og fine. La de avkjøles på bakepapiret slik at vaniljekremen får stivne og ikke renner ut under. Bland sammen litt melis og noen dråper rom essens til å ha oppå til slutt. Lykke til! ;) 

Galleri, bilder jeg har laget 2006 - 2011

100x100


120x120


200x70


180x120


90x90


90x90


180x120


50x50


120x120


50x50


200x50


Hagen


Vi har en hage som vender mot sør vest, og en skrå tomt. Det er som kjent en utfordring å få en bratt bakke til å bli praktisk..men finner man greie løsninger - blir det fort en dynamisk og original hage :) Vi ønsket oss en hage som var lettstelt, men likevel ikke kjedelig. Uteplass var også et ønske og gjerne en dam..Jeg brukte vinteren i fjor på å tegne en arbeidstegning noe jeg anbefaler på det sterkeste å ta seg tid til!! Vi startet i april 2012. Vi delte hagen inn i tre nivåer. Ettersom tomten er ganske smal og kvadratisk, har jeg prøvd å få inn så mange runde elementer som mulig. En hage kan fort bli stram og konstruert med rette vinkler og linjer. Her har jeg begynt så smått med utformingen av hoved bedet..

...så er det ferdig planert og klart til å legge duk og grunnlaget for plattingen...På nedsiden av plattingen hadde vi en naturlig vannåre, og det ble da helt naturlig med hage dam her. Viktig å grave til man finner en god vanntilstrømning, og legge stein rundt kantene rundt åren.


Her har jeg lagt stein dekke på stien rundt dammen, først planert, så funnet steiner som er flate på ene siden, så har jeg tilpasset hver stein så de ble noenlunde i plan. Tidkrevende men kjekt! :)
Her er siste steinen lagt. Har plantet Klematis i div blåtoner rundt de største steinene, og laget et klatresystem med sen så de føyer seg etter muren. Har også et par Hosta innimellom.

Husk også på forskriftene som sier at hagedammer ikke må være mer enn 20 cm dyp, før den må sikres!

Som en motvekt til plattingen og dammen som ligger på samme side av hagen, laget jeg to runde " kummer " av stein. Dette for å få en god balanse i hagen, og for å få litt høyde på blomsterbedene. Jeg har kledd innsiden med duk, for å unngå både ugress og at røttene kommer ut. ( ikke duk i bunnen ) 


..går mannen i huset å drømmer om en dame til på soverommet...?


...da er dette sannsynligvis den enkleste, minst kompliserte og fredeligste løsningen...! ;)

Du trenger;

1 rull kontaktpapir

spraylakk i ønsket farge ( jeg brukte gullfarge )

overhead

overhead ark

skalpell / saks / tapetkniv

maskering's tape

1 stor søppelsekk

sprittusj

1 knagg

litt maling som er lik veggfargen der du skal ha motivet

Fest kontaktpapiret på veggen med maskering's tape, ( uten og lime det fast. ) Print ut Damen på et overhead ark og legg det på overheaden. Juster til du finner ønsket høyde/ bredde, og slik at det passer med bredden på kontaktpapiret. Tegn så rundt silhuetten med sprittusj og ta kontakt papiret ned og legg det på et underlag du kan skjære på. Skjær så ut Damen, vær obs på at du må få skarpe kanter på utsiden av streken, da det er sjablongen du skal bruke og ikke Damen du skjærer ut ;) Når du har gjort dette tar du av baksiden av kontakt papiret og klister sjablongen opp på veggen der den skal være. Masker med en delt søppelsekk rundt hele rammens ytterkanter ( dette for at du ikke skal få maling på resten av veggen. ) Husk også å dekke til gulvet. Når du har gjort dette maler du et tynt strøk med veggfargen rundt sjablongens ytterkanter, dette for å forsegle motivet og slik at slutt resultatet får rette fine linjer uten å klisse. La dette tørke godt. Så er det klart til å sprayes, pass på å ha jevne bevegelser og ikke stopp opp før du er ferdig. Vent til lakken er tørr før du fjerner kontakt papiret. Skru så fast en knagg som passer mellom fingrene på Damen, og VIPS; noe nyttig, kult :)
Lampe laget av engangsglass


Lampe

Jeg brukte;
Epoxy lim
Lampe ledning
Led lyspære
ca 250 champagne glass ( i plast )Start med å lime tre glass sammen nederst der glassene er smalest, ( stetten på glasset skal ikke brukes ). Fortsett å lime sammen glassene slik at de formes til en kule. Når du er kommet så langt at det bare er et lite hull igjen, setter du pære sokkelen inn i lampen, og fortsetter å lime på glass slik at den blir tett i toppen. La lampen ligge i ca et døgn før du henger den opp. Lykke til!